Άγιος Νικόλαος

Ελούντα
14/05/2018
Δικταίον Άντρον
25/04/2018

    Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα διεθνές και κοσμοπολίτικο θέρετρο το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Το πιο διάσημο και γοητευτικό χαρακτηριστικό του είναι η λίμνη. Σύμφωνα με το θρύλο, οι θεές Αθηνά και Άρτεμις έκαναν μπάνιο στα νερά της. Η λίμνη αυτή είναι συνδεδεμένη με τη θάλασσα με ένα ευθύ κανάλι , ενώ το φυσικό της περιβάλλον με τα κόκκινα βράχια και τα δέντρα προσελκύει τους επισκέπτες. Δίπλα από τη λίμνη μπορείτε να επισκεφτείτε το μικρό ανοιχτό θεατράκι για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.
    Μια βόλτα στα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου αποτελεί μια απολαυστική εμπειρία, με μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα, έργα τέχνης, ενθύμια, κοσμήματα και κεντήματα. Παραδοσιακά αντικείμενα από ξύλο, όπως Βυζαντινές εικόνες, και υφαντά βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι.
    Υπάρχουν επίσης ελκυστικές καφετέριες που μαζεύουν πολύ κόσμο, για το αγαπημένο «άθλημα» των ντόπιων. Είτε αυτό είναι ένας καφές «φραπέ» για τους νέους, είτε ένας παραδοσιακός ελληνικός καφές για τους πιο ώριμους.
    Για να γευματίσετε υπάρχουν άφθονες επιλογές για Κρητικούς παραδοσιακούς μεζέδες σε πολλές ταβέρνες. Οι Κρητικοί προτιμούν μικρά πιάτα, συνοδευόμενα με κρασί ή ρακί. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε πολλά Μεσογειακά εδέσματα στα εστιατόρια της πόλης. Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, μια σειρά από πολύβουα μπαρ στο λιμάνι, σας εγγυούνται πολύ καλή διασκέδαση.